Шрифт:

Свободен вход за зрителите на eвропейското отборно по лека атлетика в Стара Загора

Свободен вход за зрителите на eвропейското отборно по лека атлетика в Стара Загора
18-06-2021 22:57

Всички фенове на леката атлетика в Стара Загора ще могат да гледат безплатно надпреварата от eвропейското отборно първенство (втора лига), което ще се проведе на стадион „Берое“ през уикенда. Стартовете и двата дни започват в 16:00 часа. Състезанията ще бъдат излъчени на живо в интернет в страницата на Европейската атлетика.

 

„С огромно нетърпение очаквахме националният ни отбор да се включи в европейската отборна купа след 2015-а. Тогава публиката даде импулс на тима на да се класира в по-горната първа лига. Призовавам всички жители на Стара Загора да дойдат на стадион „Берое“, за да гледат силна европейска лека атлетика и то с българско участие начело с Ивет Лалова”, заяви Красимира Чахова, заместник-кмет на Стара Загора.

 

„Приветствам Ивет и целия национален тим в Стара Загора. Предстои ни Олимпиада. Тук много от атлетите ще опитат да покрият олимпийски нормативи и се надявам това да стане. Пожелавам на всички лични постижение, защото за мен личната победа е най-голямата победа. Както винаги стартовете в Стара Загора се осъществяват от клуб, община и БФЛА. Това е екипната работа, която ни довежда до такива резултати. Пожелавам на националите ни да се изкачат в първа лига, както това се случи тук и през 2015-а, заяви председателят на СКЛА Берое Иван Колев.

 

„Напълнихме Стара Загора с атлети. За нас е удоволствие отново да бъдем тук. Надявам се отново да видим един празник на леката атлетика”, заяви Галя Пухалева, председател на организационния комитет на европейското отборно първенство.

 

„За мен е огромно удоволствие да бъда отново в дома на леката атлетика. Стара Загора за мен винаги се свързва с невероятните емоции от 2015-а, лека атлетика и световни рекорди. Благодаря на всички за тази перфектна организация, която са направили, и то във време на пандемия, за да бъде реалност това състезание. Като човек, който е навътре в нещата виждам, че на днешно време всичко се случва много трудно. Това е и причината да съм много щастлива тук. Пожелавам на целия отбор колкото могат да имат сили да покажат своите моментни възможности и да покажат лични резултати. Дай Боже, да спечелим още някоя квота и да бъде една огромна емоция, както за нас атлетите, така и за публиката”, заяви Ивет Лалова.

 

 

От отборите, които трябва да стартират в последния момент отпадна Израел, защото една от състезателките е дала положителна проба за коронавирус. В Стара Загора не пристигнаха и съставите на Русия (заради наказание от Световната атлетика) и Австрия, заради рестрикциите около пандемията. На стадион „Берое“ за първите три места, даващи право за качване в първа лига, ще се състезават България, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Унгария, Исландия, Хърватия и Дания. Отпадащи няма да има. България ще бъде представена от най-добрите си атлети начело с Ивет Лалова, Мирела Демирева и Тихомир Иванов.

 

Откриването на надпреварата е в събота от 17:30 ч от Добромир Карамаринов, президент на Европейската атлетика.

 

---


Тагове: ЕОП 2021, Ивет Лалова, Стара Загора
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени