Шрифт:

Олимпийските игри остават без публика

Олимпийските игри остават без публика
08-07-2021 19:41

Организаторите на Олимпийските игри в Токио съобщиаха официално, че се забранява присъствието на фенове по време на Игрите, след като японският премиер обяви извънредно положение в японската столица.

 

Забраната за зрители е последният удар върху Олимпиадата, отложена с една година заради пандемията, включително огромно превишаване на бюджета.

 

Премиерът Йошихиде Суга заяви, че четвъртото извънредно положение в Токио ще започне в понеделник - 11 дни преди откриването на Игрите - и ще приключи на 22 август, два дни преди началото на Параолимпийските игри.

 

Зрители няма да бъдат допускани в японския столичен регион, който включва префектурите Токио, Канагава, Сайтама и Чиба, съобщи агенция "Киодо", позовавайки се на свои източници.

 

В същото време организаторите решиха да допуснат местни зрители до състезанията, които ще се проведат на територията на централната префектура Шизуока, източната част на Ибараки, както и североизточните Фукушима и Мияги.

 

Токио съобщи за 920 нови случаи на инфектирани в сряда. Това се сравнява със 714 през миналата сряда и е най-високият общ брой, откакто са отчетени 1010 на 13 май. В четвъртък бяха обявени 896 нови случая.

 

“Като вземем предвид ефекта от вариантите на коронавирус и необходимостта от предотвратяване на разпространението на инфекциите в останалата част от нацията, трябва да засилим нашите противодействия“, каза Суга.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени