Шрифт:

Забраняват на олимпийците да говорят в ресторанта

Забраняват на олимпийците да говорят в ресторанта
11-07-2021 20:32

Поредна рестрикция за спортистите, участващи на Летните олимпийски игри в Токио, бе сведена до знанието да българската делегация за Япония. Всички настанени в олимпийското село, ще трябва да мълчат като риби докато се хранят.

 

За спазването на мярката по време на Игрите от организаторите ще сложат доброволци на всяка маса. Целта е да няма предпоставки за заразяване на хранещите се в олимпийския ресторант.

 

Заради пандемията от коронавирус градската управа на Токио обяви извънредно положение, което ще важи до 22 август. Всички спортисти и придружаващи ги треньори и членове на делегациите ще трябва всеки ден да минават на PCR тестове за Covid-19.

 

От предния ден ковид офицерът на всеки НОК ще трябва да заявява до 16 ч. план за придвижване на спортистите за следващия ден. Това важи и за журналистите и ВИП гостите на игрите. Отделно всички ще трябва да имат качени на телефоните си две приложения, които да попълват всяка сутрин, а също така и да активират GPS на телефоните си, за да бъдат следени по всяко време.

 

Носенето на маски извън стаите също е задължително. През първите 2 седмици от престоя си спортисти, журналисти и ВИП гости нямат право да ползват публичен транспорт, а също така да посещават магазини и музеи.

 

В Токио се обсъжда и предложение всички жители на града да имат правото да снимат акредитирани гости на Игрите, които се разхождат извън олимпийските обекти, и след това да качват снимките в специално приложение. Целта е всички нарушители на мерките против коронавируса да бъдат осветлявани и наказвани своевременно от властите.

 

Източник: "Мач Телеграф"

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени