Шрифт:

В Токио са готови за сигурни и безопасни Олимпийски игри

В Токио са готови за сигурни и безопасни Олимпийски игри
14-07-2021 11:33

Губернаторът на Токио Юрико Коике заяви, че солидната здравната система в комбинация с увеличения брой ваксинирани сред възрастното население означава, че японската столица е готова да домакинства "сигурни и безопасни" Олимпийски игри след десет дни.

 

"Още много хора ще бъдат ваксинирани в следващите десет дни и по време на Олимпиадата. Най-голямата промяна като резултат на това ще бъде чувствително намаляване на процента на тежкото протичане на заболяването и смъртните случаи сред възрастните. С оглед на това и заради това, че здравната ни система е готова, мисля, че ще организираме сигурна и безопасна Олимпиада", коментира Коике.

 

Токио навлезе в четвърти период на извънредно положение в понеделник заради увеличаването на броя на регистрираните случаи с Ковид-19, като според новите рестрикции баровете и ресторантите затварят по-рано, а организаторите на Игрите вече решиха да забранят и на местните жители да присъстват на почти всички спортни съоръжения.

 

"Жалко е, че на Игрите няма да има публика. Ясно е, че по този начин ще намалим риска, но феновете на трибуните са много важни за спортистите и им дават допълнителна мотивация. Затова е тъжно, че ще проведем тези Игри без запалянковци", коментира 68-годишната Коике.

 

Президентът на МОК Томас Бах вече пристигна в Япония. Той планира за посети Хирошима в петък, а след това ще направи визити и във Фукушима и Сапоро.

 

Олимпийските игри ще се състоят от 23 юли до 8 август.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени