Шрифт:

COVID-19 вече на Олимпийските игри

COVID-19 вече на Олимпийските игри
15-07-2021 12:57

Организационният комитет на Олимпийските игри в Токио официално съобщи за случаи на заразени с коронавирус сред участниците в предстоящите Игри. Вирусът е открита при спортист, пристигнал от чужбина, и при друго лице, свързано с организацията на състезанието.

 

В същото време се подчертава, че за да се гарантира поверителност, личните данни на заразените няма да бъдат разкрити.

 

Организаторите пуснаха само информация, според която 14 дни карантина, установена от правилата, все още не са изминали от влизането в страната и на двамата заразени. Те също така не се намират в олимпийското село в Токио, но местоположението им не се посочва.

 

До момента COVID-19 беше открит при спортисти от няколко държави, пристигнали в Япония - от Израел, Уганда и Сърбия. Тези случаи обаче бяха съобщени от местните медии или от регионалните власти, отговарящи за съоръженията за временно настаняване на спортисти преди игрите. Организационният комитет за първи път обяви официално за заразени лица.

 

По-рано стана ясно, за заразен служител на руския олимпийски отбор - масажист на женския тим по ръгби-7. Състезателките, които са на лагер в град Мунаката в югозападната част на Япония, са под карантина.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени