Шрифт:

Ласицкене: Трябва да сме благодарни на японците, че организират Игрите

Ласицкене: Трябва да сме благодарни на японците, че организират Игрите
26-07-2021 10:47

Световната шампионка в скока на височина Мария Ласицкене (Рус) смята, че отлагането на Олимпийските игри с една година е повлияло много сериозно на нейната подготовка и подбора на състезанията и тренировките.

 

Но основното за нея е, че всички спортисти трябва да бъдат благодарни на народа на Япония за решението и твърдостта да проведат Олимпийските игри в тази сложна епидемологична обстановка. По предварителен график Олимпийските игри трябваше да се проведат от 24-и юли до 9-и август 2020-а година, но тогава беше и бумът на пандемията от коронавирус, в резултат на което беше взето решение от МОК и местните власти Игрите да се отложат с 12 месеца.

 

"Пренасрочването на Олимпийските игри повлия много силно на моята подготовка. Календарът се разстрои, подборът на натоварванията беше направен напразно. Но сега всички спортисти трябва да бъдем благодарни, че Токио отвори вратите си за нас. Довериха ни се въпреки ситуацията и са готови да ни предоставят максимално добри условия въпреки рисковете, казва руската лекоатлетка. - Длъжни сме да следваме правилата на домакините на 100 процента. Колкото е възможно, светът трябва да премине безопасно през тази Олимпийски игри. И може би заедно да покажем, че светът малко по малко излиза от шока, който донесе на всички ни този коронавирус. Мисля, че всеки от нас има такива мисли в главата си, но и също така всеки иска да зарадва привържениците на спорта, на страната си с борба за победа и едно добро настроение накрая.”

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, Мария Ласицкене
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени