Шрифт:

Преразглеждат правилата за канабис след случая на Ричардсън

Преразглеждат правилата за канабис след случая на Ричардсън
27-07-2021 10:32

Правилата за употреба на канабис в спортните среди трябва да бъдат подложени на дискусия, призна президентът на Световната атлетика Себастиан Коу след скандала с американката ШаКари Ричардсън. Тя пропуска Олимпийските игри в Токио заради положителен тест за въпросния опиат, въпреки че бе сочена за един от фаворитите в спринта на 100 м в Токио.

 

Ричардсън бе наказана за един месец и постижението й на американските квалификации бе анулирано. Тя заяви, че е пушила марихуана под въздействието на негативни емоции след смъртта на майка й, а освен това го е направила в щата Орегон, където това е легално.

 

"Трябва да погледнем отново тези правила. Нормално е да го направим, не са гравирани в камък, че да не можем да ги променим. Както важи за целия свят, ние също се адаптираме към новите стандарти. Комисията за почтеност в леката атлетика е звеното, което ще се занимава с този въпрос. Говорих с председателя й Дейвид Хауман и те ще започнат скоро работа, заяви Коу. - Съжалявам за ШаКари. Заради този случай Олимпийските игри загубиха един от най-големите си таланти. Сигурен съм, че тя ще преодолее случилото се, но за турнира това наистина е голяма загуба."

 

---


Тагове: Допинг, ШаКари Ричардсън
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени