Шрифт:

Рохас подобри световния рекорд за олимпийската титла

Рохас подобри световния рекорд за олимпийската титла
01-08-2021 15:52

Юлимар Рохас (Вен) спечели очаквано олимпийската титла в тройния скок в Токио. Тя обаче се пребори със себе си и подобри и световния рекорд в дисциплината.

 

Възпитаничката на легендарния състезател в скока на дължина Иван Педросо се приземи на 15.67 м (+0.7 м/сек) в последния си шести опит във финала на тройния скок – 16 см над 25-годишния световен рекорд на Инеса Кравец (Укр), поставен два месеца преди Юлимар да се роди.

 

Двукратната световна шампионка Рохас, която до сега имаше личен рекорд от 14.43 м – и в зала (световен рекорд), и на открито, откри състезанието с 15.41 м и очаквано остави останалите да се борят за останалите медали. 25-годишната венецуелка започна да се състезава със собствената си психика и преследването на световния рекорд от 15.50 м. А тя показа страхотна стабилност и в последното излизане в сектора като олимпийска шампионка за първи път Рохас избухна на 15.67 м.

 

С огромно подобрение на личния рекорд и този на Португалия Патрисия Мамона спечели среброто с 15.01 м (+1.0 м/сек). Тя имаше 14.66 м най-добър резултат при стъпването си на олимпийския стадион в Токио днес.

 

А невероятния треньорски успех на Иван Педросо днес допълни и Ана Пелетейро (Исп), която с последния си шести опит се окичи с бронза и също национален рекорд на Испания от 14.87 м.   

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, Юлимар Рохас, Троен скок, Ана Пелетейро, Патрисия Мамона
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени