Шрифт:

COVID-19 спря Димитър Ташев по пътя към медала в Найроби

COVID-19 спря Димитър Ташев по пътя към медала в Найроби
31-08-2021 20:50

Димитър Ташев беше един от фаворитите за медалите на троен скок на световното първенство за юноши и девойки под 20 г. в Найроби (Кен).

 

18-годишният атлет от Сливен спечели сребърния медал на европейското първенство в Талин (Ест) в средата на юли. Ташев доведе личния си рекорд до 15.99 м, а с вятър над допустимото скочи за 16.18 м (+3.5 м/с) в естонската столица за второто място.

 

За съжаление, на 21 юли Ташев е дал положителен PCR-тест за коронавирус в Найроби и се е наложило да бъде карантиниран в столицата на Кения.

 

В негово отсъствие директният финал на 22 август излъчи за победител еврошампионът Габриел Валмак (Шв), който спечели и световната титла с национален рекорд за юноши 16.43 м. Вицешампион стана Джайдон Хиберт (Ям) с личен рекорд – 16.05 м. Бронзов медалист е Симон Горе (Фр) - 15.85 м.

 

След края на световното първенство Ташев остана повече от 10 дни в Кения и се завръща в България на 1 септември след задължителния отрицателен тест.

 

Амбициран от лошия късмет Ташев сподели: „В Найроби имах шанс за медал, но ще продължа да гонят високи цели през новата година. Целта ми е класиране за европейското първенство за мъже на открито в Мюнхен, Германия.“ 

 

---


Тагове: Димитър Ташев, СП 2021, Троен скок
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени