Шрифт:

БОК си писа Отличен

БОК си писа Отличен
07-09-2021 17:06

На Общо събрание членовете на Българския олимпийски комитет отчетоха като отлично представянето на страната ни на Игрите в Токио.

 

В японската столица българските олимпийци записаха впечатляващ успех със спечелването на три златни, един сребърен и два бронзови медала. Отвоюваните в пет спорта шест отличия наредиха страната ни на 30-о място в крайното класиране по нации, което е огромен скок напред в сравнение с последните три Олимпийски игри (Пекин 2008 – 40-о място, Лондон 2012 – 51-во и Рио 2016 – 54-то място).  10 български състезатели спечелиха медали, което е една четвърт от състава на спортистите ни в делегацията за Игрите.

 

„Нашите спортисти зарадваха милиони сънародници и отново ги накараха да се чувстват силни и горди като българи, каза президентът на БОК Стефка Костадинова в приветствието си към участниците в Общото събрание. - Страната ни имаше своите супер герои в Токио, своите най-ярки посланици пред света и от сърце благодарим на тях, на техните треньори, специалисти в щабовете и ръководители във федерациите. Те преодоляха огромни трудности за да докажат, че българският спорт не е мъртъв, че има потенциал, който може още и още да се разгърне. За да се случи това и за да имаме в бъдеще нови титли и медали се изисква целенасочена и ефективна дейност в клубове, федерации и съюзи, както и общи координирани усилия на всички съпричастни институции и фактори. Само така ще можем да превърнем успехите в Токио в една устойчива и необратима тенденция за доброто бъдеще на българския спорт.“

 

Делегатите на Общото събрание на БОК приеха Отчета, който подробно анализира представянето ни в отделните спортове. Поради отнемане на лиценз и приключване на съдебните дела Българска федерация триатлон бе извадена от състава на Общото събрание, а за нов член бе приета Българска асоциация по триатлон.

 

---


Тагове: Токио 2020, ОИ 2020, БОК, Стефка Костадинова
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени