Шрифт:

Прогноза за мачаТеофимо Лопес срещу Джордж Камбосос Дж.

Прогноза за мачаТеофимо Лопес срещу Джордж Камбосос Дж.
05-10-2021 15:03

В първия си мач, след победата над бившия световен шампион по бокс Васил Ломаченко за коланите от WBA, WBO и Пръстенът на титлите в лека категория, Теофимо Лопес ще защитава коланите (плюс този от IBF) в епохален сблъсък срещу Джордж Камбосос Дж.

 

Двамата, непобедени до този момент боксьори, трябваше да се бият на 19-ти юни в Маями, Флорида, но Лопес даде позитивен тест за ковид-19 и се наложи мачът да бъде отложен за 14-ти август. Сблъсъкът претърпя ново отлагане, което бе повече от логично, след като нямаше как екипът на Лопес да спази всички протоколи за безопасност свързани с вирусът, който тормози света в последните две години. В крайна смета, този път отлагането бе по-дълго, а новата дата, която е активна и към този момент, е 16-ти октомври. Домакин на мача ще бъде „Барклис Сентър“ в Ню Йорк.

 

Ако хвърлим поглед към коефициентите, настоящият шампион е тежък фаворит. Справка в един от най-популярните сайтове за спортни залози показва, че коефициентът за победа на Лопес е едва 1.10. Шансовете за успех на Камбосос са оценени със ставка от 6.50.

 

Анализ на коефициентите


Съвсем очаквано е, че Камбосос ще излезе към ринга в ролята на тотален аутсайдер, след като близа в първия си сблъсък за титла. „Жестокият“ бе лек фаворит в последния си мач срещу Лий Селби, който е бивш световен шампион. В крайна сметка, Камбосос успя да спечели със съдийско решение мачът от миналия октомври.

 

Ролята на фаворит е обичайна за Лопес. Той имаше подобни коефициенти преди последните си пет мача. За последно латиносът не бе с по-добри шансове за победа в първия си мач за титла срещу Ричард Коми през 2019-та.

 

Лопес vs Камбосос превю


Камбосос разполага с много бързи ръце и чудесно кроше. Австралиецът понякога залага на твърде изчаквателнастратегия, която праща отделните рундове в ръцете на противника. Камбосос предлага умно придвижване по ринга и умее да уцелва точния момент за контраатака. Той обикновено вдига темпото едва в края на рундовете, а добрата му физическа подготовка също бива използвана като тактическо преимущество. Добра тактика би била да опита по-бързи и чести удари, което може да го оголи в защита. Дефанзивната му игра обаче едва ли ще може да се противопостави на толкова елитен съперник.

 

Физическата сила на Лопес може да направи разликата в мача. Нюйоркчанинът разполага с изключителен рефлекс и страхотно движение с глава в затворени позиции, което му позволява да избяга от обсега на своя опонент. Всяко избегнато кроше пък е отлична основа за нанасяне на контраудар. Лопес обикновено разчита на точните си удари и отличната си акуратност.

 

При победата му над Ломаченко, всички видяхме, че той има кондицията и техническите умения да надиграе категорично считаният за шампион във всички категории боец. Това, което наистина разделя Лопес и неговите опоненти е умението на латиноса да предрича техните ходове. Той разбира перфектно кога съперника ще тръгне напред и го посреща с експлозивните си крошета, които често водят до нокаут.

 

Прогноза за мача


Можем да дадем предимство на Камбосос в бързината на ударите, но силата им е далеч от истината. Рекордът му от 19 победи и 0 загуби е наистина впечатляващ, но само 10 от успехите му идват след нокаутиране на съперника. Обратното, Лопес не разполага с толкова бързи ръце, но пък има уникални рефлекси, инстинкти и бойно IQ, които му помогнаха да спечели 12 от 16-те си победи при професионалистите с нокаут.

 

Този супер мач е страхотна възможност за Теофимо да се завърне към победите и да поизтупа „ръждата“ от себе си, след като не се е бил от почти 12 месеца. Мачът е и перфектна подготовка преди евентуален сблъсък с Девин Ханей, който се очаква до края на календарната година. Ние мислим, че Лопес ще успее да нокаутира своя противник рано или късно в мача. Особено, ако Камбосос продължи да държи ръцете си ниско долу в очакване на контраатаки.

 

Крайна победа: Теофимо Лопес да спечели с нокаут в рундовете между 4-ти и 6-ти.

Октомври пък ще бъде изключително интересен за феновете, предлагайки супер срещи, като тази между Блохович и Тейшейра.

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени