Шрифт:

Кения кандидатства за световното първенство през 2025 г.

Кения кандидатства за световното първенство през 2025 г.
06-10-2021 10:56

Кения потвърди, че е подала официално кандидатура за домакинство на световното първенство по лека атлетика през 2025 г., което ще се проведе за първи път в Африка, ако страната бъде избрана.

 

"Потвърдихме кандидатурата си за приемането на световното първенство в петък, 1-ви октомври, когато бе крайният срок на световната асоциация, заяви пред агенция "Франс прес" президентът на кенийската федерация Джаксън Тувей. - Организирахме вече две световни първенства за младежи на стадион "Касарани" през 2017-а и през август 2021-ва, които бяха много успешни, и на които бяха поставени няколко световни рекорда и лични постижения. Извадихме си много уроци от организацията на тези две събития и сега е логично да ни се даде да организираме и най-голямото събитие."

 

Африка никога не е приемала световно първенство. Кандидатурата на Найроби ще се изправи срещу много сериозни конкуренти, както Токио, където бяха Олимпийските игри през месец юли тази година.

 

Кенийският министър на спорта Амина Мохамед намекна за кандидатурата на страната за световното първенство през 2025 година още в Доха през 2019-а, когато световната асоциация по лека атлетика съобщи, че събитието ще бъде организирано поетапно на всички континенти.

 

---


Тагове: СП 2025
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени