Шрифт:

Почина Бат′ Динко

Почина Бат′ Динко
30-10-2021 21:28

Почина един от най-всеотдайните треньори в българската лека атлетика - Динко Ганчев, познат на всички като Бат′ Динко, съобщи списание "Атлетика".


Той си отиде на 83 г., като до последно работи за любимия спорт. Само преди седмица на 23 октомври Ганчев бе на националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп.

 

Тази сутрин неговата възпитаничка Симона Гочева спечели първото място в шосейния пробег „Диана“ в Ямбол при момичетата под 16 години. 83-годишният Ганчев, който остана в дома си в Нова Загора поради леко неразположение, дава настаставления на Гочева по телефона. Няколко часа по-късно в ранните следобедни часове той е намерен безжизнен.


Роден на 30 август 1938-а година в Нова Загора Ганчев се отдава на атлетиката и по специално бяганията, и практикува треньорската професия повече от 50 години.
Той е бил треньор в Бургас, Варна, София и родната Нова Загора като работи с едни от най-силните български бегачи на всички времена –  Петко Георгиев, Диньо Динев, Бинко Колев, братята Христо и Петков Стефанови, Станимир Ненов, бишият министър на младежта и спорта Красен Кралев и още много таланти.


Атлетиката бе неговото семейство и той често събираше бегачи от няколко поколения на паметни сбирки в района на Нова Загора.

 

Екипът на BGathletic.com изказва най-искрените си съболезнования на близките и приятелите на Динко Ганчев!


ПРОЧЕТЕ ЗА ЖИТЕЙСКИЯ ПЪТ НА ДИНКО ГАНЧЕВ В МАТЕРИАЛА НА АЛЕКСАНДЪР ВАНГЕЛОВ ЗА 80-ГОДИШНИНАТА НА БАТ′ ДИНКО - ТУК

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени