Шрифт:

Осем български града приемат шампионати през 2022 г.

Осем български града приемат шампионати през 2022 г.
03-11-2021 07:09

Осем български града ще бъдат домакини на национални шампионати през 2022 г.


София приема всички първенства в зала, а във Велико Търново ще бъдат излъчени шампионите на България при мъжете и жените, момичета и момчетата под 16 г. на открито.


Габрово и Мизия за първи път ще домакинстват национални шампионати съответно за момичета и момчетата под 14 години и спортно ходене за всички възрастови групи.

 

Стара Загора приема шампионата по полумаратон, Кюстендил по маратон и Сунгурларе по крос кънтри. Балчик ще бъде домакин на националния шампионат по хвърляния след обновяване на атлетическата база в морския град.


Няколко са големите международни състезания в атлетиката за 2022-а. Две световни първенства за мъже и жени – в Белград, Сърбия (зала) и в Юджийн, САЩ (на открито) ще съберат най-добрите атлети в света.


Световният шампионат за юноши и девойки под 20 години ще бъде в Кали, Колумбия.
Европейският шампионат при мъжете и жените е в Мюнхен, а Израел за първи път в историята ще бъде домакин на европейско първенство със състезание за юноши и девойки под 18 години.


Балканските шампиони ще бъдат излъчени в Белград (Сърбия), Истанбул (Турция), Тирана (Албания), Кампулунг Молдовенец (Румъния), Крайова (Румъния), Ужгород (Украйна) и Кюстендил (България).


Кюстендил ще приеме единственият международен шампионат в България за годината – балканското първенство по маратон, което в рамките на третото издание на маратона на югозападния ни град.

 

ПЪЛНИЯТ КАЛЕНДАР ЗА 2022 Г. ВИЖТЕ - ТУК

 

---


Тагове: НШ 2022
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени