Шрифт:

Риети отново приема европейско първенство

Риети отново приема европейско първенство
16-11-2021 14:33

Италианският град Риети ще бъде домакин на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години през 2026 г. Решението беше взето на 163-то заседание на Европейския съвет, което приключи в Мадрид.


Риети трябваше да бъде домакин на континентален форум за тази възраст през 2020 г., но заради пандемията от COVID-19 се наложи събитието да бъде отменено.


“Много съм доволен, че Италианската федерация успя да се върне при нас с отлично предложение за организиране на нашите шампионати за юноши и девойки под 18 години в Риети през 2026 г. Миналата година беше много предизвикателна за леката атлетика по целия свят и с голямо съжаление тези шампионати, които които трябваше да се проведат в Риети, трябваше да бъдат отменени, но сега ще можем да използваме много от упоритата работа и усилия, които Местният организационен комитет положи по време на подготовката им за това събитие,” каза президентът на Европейската атлетика Добромир Карамаринов.


Председателят на местния организационен комитет Джулиано Кашани коментира: “Риети би искал да каже голямо благодаря на Европейската атлетика. Радвам се за доверието на Европейската атлетика в нашия град и в италианската лека атлетика. Ще се върнем към работа незабавно, като се възползваме от това, което вече беше направено за Риети 2020.

 

sportal.bg

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени