Шрифт:

Треньор получи доживотна забрана за масажи и сексуална злоупотреба

Треньор получи доживотна забрана за масажи и сексуална злоупотреба
24-11-2021 07:38

Британската атлетика наложи доживотна забрана на бившия треньор Джон Лийс, след като го призна за виновен за сексуално докосване и друго неподходящо поведение към спортисти.

 

Лийс, който тренираше атлети, които представляваха Великобритания на високо ниво, обжалва петгодишна санкция, издадена през февруари, но независим апелативен комитет на UKA го призна за виновен по пет обвинения с допълнителни две обвинения, също признати от Лийс.

 

Според изявлението на UKA, комисията призна Лийс за виновен за "масажиране на спортистка, която е под 18 години и злоупотреба с нея чрез многократно докосване в областта на гърдите и задните части" през 2018 г.

 

Той също беше признат за виновен в това, че “направил сексуален коментар към спортистка, докато разтяга долната част на тялото й, причинявайки страх и тревога“ в края на 2013 или началото на 2014 г.

 

Лийс също така призна още две обвинения, че е масажирал спортистка на домашния си адрес, когато тя е била под 18 години, и че е правил сексуални коментари към спортисти от тренировъчната си група.

 

---


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени