Шрифт:

Бланка: Здрава ли съм, нямам граници

Бланка: Здрава ли съм, нямам граници
13-12-2011 12:26

Бланка Влашич (Хърв) загуби световната титла в скока на височина през 2011 г. Тя споделя, че изминалият сезон е бил един от най-ужасните за нея. След края на състезанията тя започна да лекува травмите си в ахилесово сухожилие и коляно. Но отново е мотивирана за големите височини.

„Искам да върна нещата за себе си, там където бяха. Най-голямата ми мотивация е, че не искам да се чувствам като през изминалия сезон, да избегна чувството на безпомощност, което ме съпътстваше на състезания, казва Бланка. - Да бъдеш здрав, чак сега - след 10 годишна кариера, осъзнавам какво е това. Вече знам, че това е най-важното. Здрава ли съм, нямам граници. Сега работим за силата в ахилесовото ми сухожилие - нещо, което изгубих през сезона. Превенцията е на първо място."

Световният рекорд в скока на височина, който се държи от Стефка Костадинова - 209 см, беше атакуван през 2011 г. Но този път не е от Влашич, а от рускинята Анна Чичерова.

„Светът винаги ще се интересува от рекорда, заяви хърватката. - Когато аз имам няколко атаки на световния рекорд, знам, че съм свършила добре работата си. Няма по-хубаво чувство от това да атакуваш нещо, което никой не е скачал до сега. Искам това да се случва колкото е възможно по-често."


Тагове: Бланка Влашич
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени