Шрифт:

Осем българи на световното първенство

Осем българи на световното първенство
28-02-2012 12:20 | Яна Касова

България ще бъде представена от осем атлети на световното първенство по лека атлетика в Истанбул от 9 до 11 март. В състава са включени всички състезатели с покрит норматив.

Звездите на тима ни Ивет Лалова и Ваня Стамболова ще пътуват за турския мегаполис, като ще участват съответно на 60 м и 400 м. Лалова е с лично постижение от сезона 7.14 сек, с които е втора в европейската ранглиста. Стамболова пък е с постижение от 51.26 сек на двете обиколки за 2012-а, които я нареждат на трета позиция в ранглистата на света.

В спринта на 60 м ще имаме две участнички. Инна Ефтимова също ще застане на старта в Истнабул. Само преди седмица тя записа личен резултата за сезона от 7.28 сек и спечели балканската титла именно в зала „Атъкьой" в която ще се проведе световното първенство.

Андриана Бънова и Петя Дачева пък ще българките в тройния скок. Виктор Нинов е единственият  ни представител в мъжките дисциплини. Той е амбициран за личен резултат в скока на височина. Венелина Венева-Матеева е с възможности за финал в дамския скок на височина.

Радослава Мавродиева ще бъде в сектора за тласкане на гюле.

„Принципът, който следваме е, че всеки покрил норматив и е здрав му даваме шанс да участва на голямото първенство, каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов. - Задачата пред отбора е добро представяне, а под добро представяне разбирам достигане или регистриране на личните резултати. В отбора ни има атлети, които, ако са на личните си резултати, не само ще са финалисти, а ще се борят и за медалите."   


Тагове: Истанбул 2012
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени