Шрифт:

Политиците нямат право да ни поздравяват

Политиците нямат право да ни поздравяват
14-03-2012 10:08

Световният шампион в скока на височина от Истанбул 2012 Димитриос Хондрокукис и неговият баща и треньор Кирякос Хондрокукис предупредиха, че не искат никакви политици да ги посрещат в Атина.

„Нито един политик няма право да ни поздравява, каза треньорът от тандема при кацането в гръцката столица. - Успехът ни е индивидуален. Борим се сами."

Специалистът обвини държавата, че не помага по никакъв начин на спортистите си. Въпреки че страната е в жестока криза, има неща, които не са свързани с пари.

„Димитриос, както и неговите връстници, които не стоят по цяла нощ по баровете, а се опитват да направи най-доброто за своята страна, не само в спорта, а и в изкуството, науката, музиката, те имат специфичен талант и се нуждаят от помощ. Държавата трябва да прегърне тези деца, които всъщност се подготвят в окаяни условия. Миналата зима тренирахме на студено - с температури под 10 градуса на закрито. През лятото Олимпийският стадион е затворен за този днешен световен шампион. Не е за вярване какво се случва. Всичко е икономии. Държавата може да направи неща, които нямат икономическа гледна точка и улеснение на нашите спортисти."

Студентът по Информатика Димитриос Хондрокукис спечели четвърти златен медал за Гърция от световен шампионат в зала след Хараламби Пападиас (60 м - 1997 г.), Катерина Кофа (200 м - 1997 г.) и Катерина Тану (60 м - 1999 г.).

До преди две години Гърция предлагаше едни от най-добрите условия за подготовка за лека атлетика на Балканите. С настъпването на икономическата криза обаче нещата се промениха и заради икономии дори състезанията им се сведоха до минимум.


Тагове: Истанбул 2012
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени