Шрифт:

След седем години: за Ивет разликата е в сълзите

След седем години: за Ивет разликата е в сълзите
28-06-2012 19:14 | Яна Касова

Сълзи в очите на Ивет Лалова. Преди седем години в Хелзинки тече световното първенство по лека атлетика, а Лалова се разкъсва от яд, че лежи със счупен крак в болничната стая. Преди седем години тя беше една от най-бързите спринтьорки в света.

Днес тя плаче отново. Сълзите се леят на Олимпийския стадион в Хелзинки секунди, след като Ивет спечели европейската титла на 100 м.

Българката излъга съдбата и взе реванш за загубените в посредствеността няколко години след травмата през 2005 г.

Още с уникалния си сезон през 2012-а година Ивет предупреди, че Хелзинки ще бъде столицата на нейния триумф. Лалова стана първата европейска шампионка на България на 100 м и никой няма право да помрачи успеха й, изтъквайки че първенството във Финландия се очертва да бъде най-слабото от 20-те проведени до сега. Родената в София спринтьорка надбяга защитаващата титлата си Верена Зайлер (Гер) и лидерката в сезонната ранглиста на континента до сериите вчера - Олесия Пов (Укр).

Ивет тази вечер ще плаче, ще плаче и докато слуша химна на България по време на награждаването. От големите шампиони на страната ни съм чувала, че сълзите на почетната стълбичка не са само от радост. Те са за всички онези трудни моменти зад гърба ти. За онези моменти, в които си искал да се откажеш, но си намирал сили да видиш провидението на съдбата, че ти ще бъдеш най-добър.


Тагове: ЕП Хелзинки 2012, Ивет Лалова
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени