Шрифт:

Болт вдига продажбите на „Пума” с 10 на сто

Болт вдига продажбите на „Пума” с 10 на сто
22-07-2012 14:17

Германският концерн за спортни стоки „Пума” разчита на звездата на спринта Юсейн Болт да вдигне продажбите й с поне 10 на сто и да изпревари конкурентите от „Найк” и „Адидас”. Най-бързият мъж на планетата, който спечели три златни медала на олимпиадата в Пекин, е рекламно лице на концерна и трябва да осигури скок в оборота. През последната година той е с главна роля в плана „Пума” да стане най-добрият производител на спортна екипировка и да престане да е предпочитана марка за свободното време. „Юсейн Болт и отборът на Ямайка ни помагат да свържем идеята за свободното време и отличните постижения, каза директорът на международния маркетинг на компанията Кристиан Войгт. – Начинът на живот в Ямайка - с много музика, спокойствие и ярките цветове - е олицетворение на ценностите на „Пума”.

През април концернът обяви, че чистата печалба за първите три месеца на годината е спаднала с около 5 на сто - до 74 млн. евро, но продажбите са се увеличили с 6% - до 821 милиона евро. За цялата 2012 година компанията предвижда растеж на оборота между 5 и 10% и скок на чистата печалба с 5%. Въпреки това битката с гигантите „Адидас” и „Найк” няма да е лесна.

Концернът от Херцогенаурах е една крачка напред, тъй като е официален партньор на организаторите и облича 85 000 души – официални лица, участниците в щафетата с олимпийския огън и спортистите в олимпийското село. „Адидас” има договори с 11 национални олимпийски комитета, сред които тези на Великобритания, Германия и Франция. Прогнозите са да бъде представена в 25 от 26-те дисциплини на игрите. Инвестициите на германците в Лондон 2012 възлизат на 100 млн. евро, а сумата трябва да се върне, подплатена с още по-добра слава на марката.

„Найк” също се готви за война, като мобилизира всички спортисти от делегацията на САЩ. Американската фирма завладя социалните мрежи и това също й носи много продажби.

Според експертите стратегията на „Пума” да се фокусира върху един спортист е рискована, въпреки че досега работи безотказно. „Компанията води битка като Давид срещу Голиат - каза Хартмут Хайнрих от консултантската агенция Vivaldi Partners. - Тя води самоотвержена кампания, като очаква максимален ефект при нисък бюджет.”

„7 дни спорт”


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени