Шрифт:

Вероника Кембъл-Браун: Търси треньор

Вероника Кембъл-Браун: Търси треньор
Вероника Кембъл-Браун; Снимка: iaaf.org
21-11-2010 16:37

Двукратната олимпийска шампионка на 200 м Вероника Кембъл-Браун (Ям) е сред финалистките за Атлетка №1 в света за 2010 г. Наградата ще бъде връчена тази вечер в Монако. Спринтьорката, която тази година е най-бъразата жена с 10,78 сек на 100 м отговори на журналистическите въпроси преди Гала вечерта на ИААФ.

- Вероника, коя дисциплина предпочиташ 100 или 200 м?
- Трудно е да избера една от двете. Чувствам се еднакво добре и на двете. Имам повече успехи на 200 м, но и на 100 м мога да бягам малко по-бързо.Трябва да си по-техничен на 100 м, където обикновено печелиш бягането в първите 30 м. Обичам и двете дисциплини еднакво и ако имам възможност да се състезавам и на двете, ще го правя. Колкото повече се приближава Лондон 2012, толкова по-усилено трябва да тренирам. Би било прекрасно да спечеля олимпийската титла на 100 м.

- Би ли се състезавала на 400 м?
- Бягам 400 м на тренировка, като част от подготовката ми. Не виждам тази дисциплина в моето бъдеще. Аз съм спринтьор, а 400 м ми е малко дълго.

- Какви са плановете ти за сезона в зала през 2011 г.?
- Не съм сигурна все още, но мисля, че ще имам малко стартове.

- В момента си без треньор.
- Търся си треньор. Точно сега се опитвам да разреша този проблем и се надявам скоро да намеря решение. Правя собствено проучване и искам да взема изгодно за всички решение.

- В момента живееш в Атланта, САЩ. Би ли се върнала в Ямайка, за да тренираш?
- Не вярвам, че местонахождението може да се свърже с успеха ми. Успехът зависи от робатата, етика и талант и трябва да имаш правилния тим и хората, които да те мотивират. 


BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени