Шрифт:

Брадатите рекорди се оказаха достижими

Брадатите рекорди се оказаха достижими
12-08-2012 16:26 | Яна Касова

Атлетическите рекорди от 80-те периодично разгарят полемики. „Брадатите” постижения при дамите са в 13 дисциплини. До преди няколко дни. Вече са 12. Американките спечелиха олимпийскта титла на 4х100 м и отнесоха 27-годишния рекорд на ГДР.

Кой може да каже сега, че резултатите от 80-те трябва да се анулират?  

Преди година британски журналист написа в "DailyMail", че 13-те най-добри постижения на планетата при жените, останали от 80-те години на миналия век, са неприемливи и са постигнати с употреба на допинг.  

Американките Тиана Мадисън, Алисън Филикс, Бианка Найт и Кармелита Джетър в петък спряха хронометъра на 40.82 сек, а рекордът от 1985 г. беше 41.37 сек.   

Леката атлетика се развива със скоростта на Болт. Постиженията не са изобщо недостижими. Та те се подобряват. Олимпийските игри в Лондон завършват с общо четири подобрени световни рекорди в леката атлетика.   

Царицата достига съвсем нови стандарти, като не само развива постиженията си, а и разширява географията си. Някой асоцира ли Кения с нещо друго освен с бегачи на среди и дълги разстояния ? Едва ли. Но Кения имаше финалист в хвърлянето на копие на Олимпийските игри. Не участник, а финалист. Джулиус Йего подибри националния рекорд на 81,81 м. А шампионът в копието не е от Финландия или Норвегия. А от Тринидат и Тобаго. От онази малка страна, за която леката атлетика означава спринт.

Царицата дойде при Кралицата и се разгърна по най-добрия начин. Атлетите от света дадоха най-доброто шоу на най-заслужилата публика – британската.


Тагове: Лондон 2015 2012
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени