Шрифт:

Мавродиева с открито писмо относно разследването за симулация

Мавродиева с открито писмо относно разследването за симулация
20-08-2012 13:47

ОТКРИТО ПИСМО ДО СПОРТНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ

от Радослава Мавродиева състезател по лека атлетика, участник в Олимпийските игри в Лондон

 

По повод отправените към мен обвинения за симулативно участие на игрите бих искала да споделя обидата, която ми бе нанесена с твърденията на Председателя на БФЛА Добромир Карамаринов. Не знам как може да се симулира или манипулира едно състезание, как може да се преструвам, наподобявам или манипулирам участието си. Всеки състезател отива на състезание с определена цел. Някои се борят за медал, други за попадане във финал, а трети като част от по­нататъшната си подготовка. Никой не тръгва с мисълта, че ще се провали, ще направи три фаула, ще се контузи и т. н. .Да не забравяме, че игрите са състезание, което събира на едно място хора от различни нации и раси с мирна цел.

По повод обвиненията на г-н Карамаринов, бих казала, че това не е възможно. Положила съм дългогодишен труд за да стигна до първото си участие на ОИ и никой не знае какви лишения съм претърпяла, за да се случи това. В Лондон всички олимпийци бяхме заедно и имаше толкова много време да изясним всичко около моето участие. „Ще ме разследват ?" Смешно е не мислите ли? Да не съм престъпник? Все още никой не ме е потърсил да ми държи сметка от федерацията. Това разследване е медиен трик за отклоняване на вниманието от фиаското което претърпяхме на тези игри. Трябва Ви изкупителна жертва? Добре!!! Нека г-н Свилен Нейков да провери как бяха изразходвани средствата за пред олимпийска подготовка. Та аз още не съм си ги получила тези пари. Може би ги съхраняват за Рио!

Обичам спорта и нямам намерение да се отказвам. На 25 години съм, в хвърлянията това е една много добра възраст. Така че нападките, на който и да било няма да ме накара да се откажа. Смятам, че вината не е само моя. Нека някои хора да потърсят грешки и в себе си.

 

гр. Сливен 20.08.2012 г.                                                                                                    Радослава Мавродиева


Тагове: Лондон 2015 2012, Радослава Мавродиева
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени