Шрифт:

Олимпийците в Рио с испанска екипировка

Олимпийците в Рио с испанска екипировка
10-10-2012 15:28

Олимпийците ни на летните игри в Рио де Жанейро през 2016-а ще бъдат с екипировката на испанския гигант Joma.

Контрактът е за 4 години и включва още вторите младежки олимпийски игри "Нанждин 2014", както и европейските младежки фестивали за 2013 и 2015 г.

Договорът бе подписан днес от председателя на БОК Стефка Костадинова и Иван Василев, управител на Джома-България.

На церемонията в гранд-хотел "София" присъстваха още Хосе Емануел Лопес, председател на Управителния съвет на компанията, Сантяго Фернандес, търговски директор, посланикът на Испания у нас  Хосе Луис Тапиа Висенте, Белчо Горанов, генсек на БОК, както и олимпийските шампиони и медалисти Боян Радев, Александър Томов, Ваня Гешева, Евгения Раданова и др.

"Въпреки финансовата криза Joma прояви интерес към България и Българския олимпийски комитет, заяви Стефка Костадинова. - Лично разгледах колекциите им вчера. Облеклата са много красиви и най-вече много качествени. Дори бяхме заедно със Сергей Бубка, който ни завидя за договора с Joma, защото украинците нямат такъв. Щастлива съм, че ще си сътрудничим с фирма, която оцени достойно нашите успехи. А  в бъдеще голямо внимание ще обърнем и на децата, останали без родителски грижи.”

Joma е с 60-годишна история. Облеклата им се изнасят в над 70 страни по света, а дрехи се шият за състезатели от над 50 вида спорт. 

На последните игри в Лондон с Joma бяха облечени испанските лекоатлети, както и олимпийците на Мароко, Молдова, Хондурас.  

В ролята на манекени  влязоха олимпийският медалист Йордан Йовчев и Ралица Милева. Именитият ни гимнастик обяви, че още не е решил дали ще се състезава в Рио, но ще подкрепя нашите олимпийци на игрите след 4 г.


BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени