Шрифт:

Рох: Всички кандидати за моето място са достойни

Рох: Всички кандидати за моето място са достойни
31-05-2013 15:20

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Жак Рох заяви, че и шестимата кандидати са достойни за поста. Световният рекордьор и олимпийски шампион по овчарски скок Сергей Бубка (Украйна), Томас Бах (Германия), Ричард Карион (Пуерто Рико), Чин-куо У (Тайван), Сер Мян Нг (Сингапур) и Денис Освалд (Швейцария) са претендентите за наследник на Жак Рох, който се оттегля след 12 години. 

"С предстоящия избор проблеми няма да има. Всички кандидати са достойни да застанат начело на МОК. Моят съвет към тях е да запазят личностните си качества", каза Рох на пресконференция в Санкт Петербург. 

Международният олимпийски комитет ще избере нов президент на Конгреса на организацията на 10 септември в Буенос Айрес. Жак Рох допълни, че се надява да има сили, за да завърши достойно работата си в МОК. 

Президентът е уверен, че 28 вида спорт е оптималното количество за програмата на олимпийските игри. "Проведохме един прекрасен Изпълком. Основната цел беше да разгледаме допълнителните видове спорт, които евентуално да попаднат в олимпийската програма. В последните 15 години малко спортове са попаднали в програмата, но сега нещата са различни. Ние решихме, че 28 вида спорт са достатъчни, за да не се претрупва програмата. Федерациите решиха обаче, че е възможно да се прибавят нови видове спорт на мястото на стари", коментира Жак Рох.


Тагове: MOK
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени