Шрифт:

Треньор с дебютна титла

Треньор с дебютна титла
Лазаров награди призьорките в скока на височина.
30-01-2011 15:43 | Яна Касова

Веселина Христова (Юниверсал) записа първата шампионска титла в сметката на треньора Ивайло Лазаров. Христова спечели златния медал в скока на височина от държавното първенство за младша възраст.

Тя триумфира с постижение от 155 см на рождения ден на своя баща - президентът на клуб Юниверсал Тони Христов.
„Яд ме е, че не преодолях 158 см, съвсем близо бях. За това се ядосвам, но няма как да не съм доволна от първия си медал", с широка усмивка каза пред BGathletic.com Христова.

Нейна подгласничка стана дъщерята на медалистката от световни и европейски първенства в дисциплината Венелина Венева - Неапола Матеева (Дунав - Русе). 13-годишното момиче се ядосваше, че не се справи със 155 см, въпреки че постижението й от 150 см е нейно лично постижение.
„Неапола тренира волейбол и изобщо не се занимава с лека атлетика. Има желание обаче да скача и я довеждах в залата в последните 2 седмици, че да има някои тренировка в скока на височина, коментира пред BGathletic.com Венева. - Взе обаче да й харесва леката атлетика, но на мен ми се иска да се занимава с волейбол. Днес трябваше да имат мач, но го отложиха. Ако се беше състоял, нямаше да участва на държавното. Следващата седмица ще се състезава с връстничките си."
Неапола, която проходи на Високопланинската база „Белмекен" по време на лагер на майка си, е ученичка в спортното училище на ЦСКА „Ген. Владимир Стойчев".

Славена Аврамова (Дунав - Русе) се класира на третата позиция в дисциплината със 145 см.

Митко Асенов (АСКЛА Сливен) направи личен резултат за титлата в скока на дължина. Възпитаникът на Атанас Иванов се презими на 6,65 м още в първия си опит на финала. Той подобри най-добрия си резултат още в квалификациите вчера, когато регистрира 6,48 м.

„Доволен съм. Тренирам от година и половина при Атанас Иванов в Сливен, каза за BGathletic.com Митко. - Преди това тренирах в Харманли при Димитър Карамфилов. В Сливен условията са много по-добри."
Асенов се нареди четвърти в скока на височина вчера и го е грозяло наказание от треньора му Иванов при положение, че не беше компенсирал с по-добро представяне в хоризонталния скок.     

Кристиан Неделчев (Локомотив - Пловдив) стана втори в скока на дължина с 6,48 м, а Добромир Георгиев (Хеброс - Харманли) постигна 6,45 м за бронза.

Елизабет Петкова (АК-Джордан) се наложи в тройния скок при девойките с 11,80 м. Илияна Кънева (АСКЛА Сливен) зае второто място с 11,69 м. Иванка Атанасова (Тракия 96-Пловдив) беше трета с 11,56 м.

Фотогалерия от първи ден ДИП-зала за младша възраст; Снимки: Тони Петков

Фотогалерия от втори ден ДИП-зала за младша възраст


Тагове: младша възраст, Юниверсал, Митко Асенов, Ивайло Лазаров
BGAthletic.com

КоментариПоследни новини Най-четени