Шрифт:

Българи сред лидерите в атлетическа Европа

Българи сред лидерите в атлетическа Европа
14-08-2018 09:10 | Яна Касова

Николета Александрова и Иван Златев са сред младите лидери на атлетическа Европа. Двамата не само взимат участие в традиционния форум на ЕА и Юнеско Young Leaders, но и са сред най-изявените  

 

Форумът се провежда успоредно с всяко европейско първенство по лека атлетика в града домакин на състеанието. Тази година в Берлин сред изпратените от БФЛА беше Александрова, а преди две години в Амстердам беше Златев. Иван обаче имаше сериозна задача и на тазгодишния Young Leaders.

 

„Преди година получих покана да водя лекция на форума в Берлин. С още няколко човека започнахме подготовката за семинара, коментира Златев. – Лекцията ми беше на тема „Competition organization and planning” (б.а. Организация и планиране на състезания). Тази година семинарът беше много интересен, защото имаше само четири лекции, а в останалото време имаше само практически занимания.”

 

След активното си участие в заниманията в Берлин Александрова вече е получила покана да бъде сред лекторите за Young Leaders след две години по време на европейското първенство в Париж.

„Семинарът беше много полезен за мен, мотивиращи лекции, среща с интересни хора. Участниците бяхме 65 от 44 страни, сподели Александрова.

 

Николета и Иван са сред най-опитните доброволци в организацията на международните състезания, които се провеждат в България.

 

Новините от европейското първенство в Берлин достигат до вас със съдействието на

Болница „Тракия” и Парк-хотел „Стара Загора”.


Тагове: ЕП 2018
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени