Шрифт:

Цонов: Тръгвам за Доха с мисълта да съм здрав и за финал

Цонов: Тръгвам за Доха с мисълта да съм здрав и за финал
Снимка: Тони Тончев
04-09-2019 14:42 | Яна Касова

Георги Цонов се справи с норматива за световното първенство в Доха, след 17.03 м в тройния скок. С постижението той спечели и титлата в дисциплината от Балканиадата в Правец.

 

“Доволен съм, поех малко риск, но успях. Когато започнах сезона с 16.80 м и очаквах, че нещата ще се получат много по-рано, но имаше обстоятелства, че нивото ми падна. Но успях да го възстановя и мисля, че се справих прилично, коментира Цонов след състезанието. - Много фактори ми пречеха да преодолея 17 метра в последните 4 години. Имах контузии, които ми пречеха да се изтренирам и дори да успявах да се изтренирам добре на състезание не бях сигурен в себе си какво мога да постигна и какво не. А също и на ментално ниво имаше проблеми. Килограмите също бяха един от проблемите и от там идваха контузиите. Трябваше ми време да го осмисля, че тези 2-3 кг отгоре ми носят доста травми. Сега ги нормализирах и всичко е добре. Тръгвам за Доха с нагласа да съм здрав, да успея да реализирам това, което мога и да вляза във финал. Чувствам се готов за по-висок резултат. Дори още на Балканиадата опитите ми от 17.03 м и 16.91 м бяха зад дъска и летежната фаза е повече, ако го измерим - 17.10-17.15 м. Когато коригирам разбега, ще мога да скоча още повече. За олимпийски норматив (б.а. 17.14 м) мисля и можех още днес, но не съумях да направя разбега си. Но това ще се промени, защото реално това е второ състезание с нов разбег. Сега имам по-висока скорост.

Българската публика определено ми помогна. Когато чуваш българска реч до сектора, ръкопляскат ти и викат за теб, разбира се, че винаги е по-добре. Не знам дали ще имам още участия преди Доха, това ще реши моят треньор и баща.“

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: БП 2019, Георги Цонов, Троен скок, СП 2019
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени