Шрифт:

Демирева: Гледам към Токио и очаквам злато

Демирева: Гледам към Токио и очаквам злато
Снимка: Тони Тончев
04-09-2019 16:24 | Яна Касова

Мирела Демирева спечели балканската титла в скока на височина в Правец със 191 см. Тя прави опити и на 202 см. След състезанието олимпийската и европейска вицешампионка заяви, че гледам към златните медали от световното първенство в Доха и Олимпийските игри в Токио.

 

„Първият опит на 202 см беше добър, но после загубих концентрация, Има върху какво да работи. Но съм здрава, във добра физическа форма съм. Това е височина, която мога скоча и ще трябва да я скоча на големия форум, сподели Мирела. - От 191 см до 202 см не е много голяма разлика. Скоковете ми имат височина. Проблемът е чисто технически. Колкото по-високо, толкова по-добре скачам. В това съм абсолютно сигурна. Носи ми и много по-голямо удоволствие. Ниските височини ги използвам, за да се разбягам, да развия разбега си. А и в крайна сметка скокът на височина се случва над 2 м. Дойдох тук, за да покажа големие скокове. Няма как да покажа скокове на ниски височини.

Много добре се чувствам пред родна публика. Бях малко разкоцентрирана обаче. Не съм се прибирала много отдавна и се радвам да съм вкъщи. Имаше много фенове на атлетиката. Те всяка  година се увеличават, а това нас само може да ни прави щастливи. А и не въпросът да има пълен стадион, а да има хора, които наистина харесват атлетиката. Те викат за двама. Атмосферата беше много приятна. Аз искам по-често да се прибирам, но това разбива подготовката. Защото тук има много хора, с които искам да се видя, а аз трябва да пазя режим, разконцетрирам се. Този сезон е много дълъг, не се бях прибирала за по-дълго време от Коледа.

От себе си аз очаквам златен медал на световното първенство в Доха. Знам, че е във възможностите ми, въпрос е на концентрация и да го скоча.

Тренирам в Холандия, времето е хубаво, имаме всичко нужно там. Работим това – да се подготвяме и винаги да сме готови за състезания. Не съм спирала да гледам към Токио, още откакто свърши Рио. Олимпиадата е най-големият спортен форум и нямам търпение да дойде. Аз очаквам злато.“

 

---


 

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на BGathletic.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на леката атлетика.


Можеш да ползваш и мобилната версия на BGathletic.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgathletic.com


Тагове: БП 2019, Мирела Демирева, Скок височина, СП 2019, ОИ 2020
BGAthletic.com

Коментари
Последни новини Най-четени